Arameisk-Syrianska IF 1

Referat: Stureby SK Dam J - Arameisk-Syrianska IF 1

Förlust hemma mot Arameisk-Syrianska.

Det var en decimerad sturebytrupp som ställde upp för match hemma på lördagförmiddagen. Många sjuka och skadade gjorde att vi inte hade några avbytare, vi hade lånat in Julia från damlaget för att ge spelarna andingspaus ibland, men hon skulle spela en till match samma dag och var egentligen inte kallad.

Våra motståndare för dagen etablerar tryck från början och vi faller ned lågt och försöker kontra. Vi har uppenbara problem att få upp bollen från försvarslinjen till mittfält och anfall men utnyttjar de anfallen vi skapar på bästa sätt. 4 fina mål får vi in under första halvlek, ledning i paus 4-2.

Vi pratar i halvtid om att våra motståndare spelar mycket bollar centralt och att det finns lite ytor där för oss att ställa om i. Vi måste hitta ytorna på kanterna när vi anfaller, det verkade dock spelarna ha glömt bort när vi väl ställer upp för andra halvlek. Spelet fungerar inte alls. Defensivt har vi stora problem att spela oss upp i plan när vi väl vinner boll, offensiven etablerar sällan något konkret spel. Arameisk-Syrianska gör en riktigt bra match och får matchen precis dit de vill. Vi har inget svar på det idag och efter 5 insläppta i andra halvlek kan vi konstatera förlust 4-7. I efterhand kan vi inte klaga på resultatet, det var en sån match där vi gjorde för många misstag, inte hade samma kämparglöd som motståndet och förlorade för stor andel av de fysiska duellerna. Att vi spelade i princip utan avbytare gjorde inte heller utmaningen lättare för tjejerna.

Vi tackar dagens välspelande motståndarlag och domaren för fina insatser, och samlar kraft för att prestera bättre de sista matcherna av säsongen.